Vásárlás előtt, fontos a

Így csináld!

Jobb esetben az ágymatracodat 6-8 évig fogod használni, így nem mindegy hogy melyik mellett teszed le a voksodat! Nagyon figyelj arra, hogy az adott üzletben legyen garancia a matracra. Ha nincs, akkor nagyon nem javasolt, hogy ott vásárolnod!

Vásárlás előtt ezeken a szempontokon menj végig!

1. KEMÉNYSÉG
Átlagos testalkat és testsúly mellett a félkemény matracok; kisebb testsúly esetén a lágyabb; erősebb csontozatnál pedig a kemény matrac a jó választás. Mindenki más felépítésű, Te menj biztosra, és inkább próbáld ki, hogy Neked mi jön be!

2. RUGALMASSÁG
Vannak hagyományos és nagyrugalmasságú (HR) hideghab matracok is, melyek egész nagy skálát alkotnak. A hagyományos kisebb sűrűségű hideghab, elég merev és kemény, ezért az átlagosnál nagyobb testsúlyúaknak és a hátukon alvóknak jó választás. A nagyrugalmasságú kényelmesebb és tartósabb is, ami ideális az oldalukon és a hasukon alvóknak is. A hideghab már önmagában tud ugyanolyan rugalmas lenni, mint egy memóriahab. Ezért gondold meg, valóban kell-e rá plusz memóriahab réteg?

3. ERGONÓMIAI ZÓNA
Az ágymatracnak azok a részei, ahol a kényelem elengedhetetlen. Például a medence, a derék és a váll alatti területek. Vannak 3, 5, 7 és 9 zónás ágymatracok is, amik közül az 5 és 7 zónásat ajánljuk. A zónákról itt olvashatsz bővebben.

4. HABSŰRŰSÉG
A hideghab minél tömörebb, annál nehezebben puhul fel a sok éves használat során. Magyarországon az átlagos habsűrűség 28-32 kg/m3, a nagyrugalmasságú (HR) hideghaboké 35-45 kg/m3. Hideghab esetén érdemes minél nagyobb sűrűségű habot választanod!

A matracpróba aranyat ér!

Ahogyan a puding próbája az evés, úgy a matrac próbája a ráfekvés! Ezt vésd az eszedbe, mert csak ezzel az egy mondattal több tízezer forintot spórolhatsz magadnak és a családodnak. Ami a szemednek láthatatlan, azt a tested megérzi, legalábbis egy ágymatrac esetében ez tuti, hogy így van!

Ennél a pontnál kulcsfontosságú, hogy milyen a testalkatod. Ha megtalálod a hozzád legjobban passzoló matracot, akkor nyert ügyed van! Sőt, a hideghab matrac simán jobb választás lehet, mint egy memóriahabos vagy egy táskarugós ágymatrac!

ÁLTALÁNOS SZABÁLY A TESTALKATOD + MATRAC TÍPUSA = ? KÉPLETRE:

Mivel minden ember egyedi testfelépítéssel és izomzattal rendelkezik, ezért nem úszod meg, hogy ne próbáld ki őket! Eszedbe se jusson, hogy bármennyire is ciki a matracot kipróbálni! Az ágymatrac vásárlás egy több éves elköteleződés. Nyugodtan terülj el a matracon, akár több percig is. Ha pedig télen vagy hűvösebb időben vásárolsz, mindenképp vedd le a kabátod, és úgy feküdj a matracra!

Amikor a boltban vagy, tegyél fel kérdéseket!

A matracon fekve Magadnak:

 • Kényelmes?
 • Minden testrészemet alátámasztja?
 • Jól követi a testem formáját?
 • Elég kemény?
bed-question-resized

A boltban az eladónak:

 • Milyen a matrac szellőzése, elvezeti a hőt?
 • A saját kategóriájában a legjobb?
 • Anyaga környezetbarát és antiallergén?
 • Ha nem jön be visszavihetem?

Milyen extra szolgáltatások vannak?

Nem is gondolnád, hogy egy ágymatrac mellé mennyi minden járhat pluszba. Ezek javarészt nem mindig kézzel foghatóak, viszont értékükben egyáltalán nem mindegy, hogy megkapod-e őket vagy nem. Nézzük mik lehetnek kezek!

 1. SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉG: egy megfelelően szakképzett eladó akár órákat tud spórolni Neked. Arról nem is beszélve, hogy egy profi szakmai tanáccsal biztosan a  hozzád legjobban passzoló matracot veszed meg.

 2. MATRACPRÓBA: itt már beszéltünk arról, hogy miért fontos kipróbálnod a matracot. Ha erre az adott üzletben nincs lehetőség, akkor semmiképp se ott vásárolj!

 3. PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA: ha nem vagy megelégedve a matracoddal, mert bármi okból mégsem lenne kényelmes, akkor visszakapod a vételárat.

 4. TERMÉKGARANCIA: amennyiben probléma merül fel az ágymatraccal, adott feltételek mellett kicserélik.

 5. INGYENES SZÁLLÍTÁS: ez nem csak az új ágymatrac házhozszállítását jelentheti, hanem a régi matracod elszállítását is.

 6. EGÉSZSÉGPÉNZTÁRI (EP) ELSZÁMOLÁS: az ágymatracodat megveheted egészségkártyára is, ha van egészségpénztári tagságod.

 7. ÁRUHITEL: kedvező konstrukcióban áruhitel felvételi lehetőséget kapsz.

 8. EGYEDI GYÁRTÁS: ha az ágyad mérete nem fér bele a standard kategóriákba, akkor egyedi méretben is legyártják Neked.

 9. TÖRZSVÁSÁRLÓI PROGRAM: üzletenként eltérően működik, különböző kedvezményekhez juthatsz.

Érdemes tehát sorra venned, hogy az adott boltban, ahol éppen nézelődsz vagy már kinéztél egy ágymatracot, a fentiek közül milyen extra szolgáltatásokat nyújtanak!

Miért jó, ha alvásszaküzletben vásárolsz?

question-information-resized

Az a legfontosabb, hogy ott garantáltan profi segítséget fogsz kapni a matracvásárláshoz! Egy szakmailag hozzáértő eladó, nem csak időt, hanem pénzt is spórol Neked! Az összes extra közül ez számít legjobban! Nincs rohanás, mint egy nagyobb áruházban, így mindent nyugodtan és alaposan át tudtok beszélni! Node hol érdemes vásárolnod? Ebben is segítünk, katt a lenti gombra!