Gyakran ismételt

Gyűjtsd be az infót!

Ma már nagy hangsúly van a környezet és az egészség védelmén. Ha ez Neked is fontos, akkor ezeket a független laboratóriumi tesztek alapján létrejött minősítéseket keresd:

  • OEKO-TEX 100 (matrac huzatra): általános vizsgálati és tanúsítási rendszer textil-, ruha és bőripari termékek számára. Tanúsítja, hogy a termék nem tartalmaz az egészségre ártalmas anyagokat.
  • CertiPUR (matrac hab, matrac huzata): tanúsítja, hogy a matracmagok kizárólag egészségre ártalmatlan alapanyag felhasználással készültek.

Ilyenkor egy nagyon könnyen szállítható hengert kapsz. Fontos, hogy ne ess neki késsel vagy ollóval, mert könnyen megsértheted a matracot, és erre nem terjed ki a garancia. A fóliát kézzel is ki tudod bontani, majd pikk-pakk kicsomagolhatod a matracot.

Nem feltétlenül, de mindenképp olvasd el a garanciajegyen a gyártó ágyrácsra vonatkozó ajánlását.

Vastagabb matracoknál tökéletesen elegendő egy merev ágyrács, míg a vékony matracokhoz rugalmas bordasor szükséges.

Merev változat esetében a matrac minimum 50%-a, rugalmas ágyrácsnál pedig legalább a 70%-a legyen alátámasztva. Ma már kaphatók mozgatható, dönthető ágyrácsok is, amik csak bizonyos típusú matracokkal használhatók, általában ezeket egészségügyi okból szokták megvásárolni. Mindennapi normál használatra nem is ajánlott, ugyanis tartósan döntött helyzetben való használattal a matrac élettartama csökkenni fog.

A Matrackuckóban az összes matracot olyan vastagságúra gyártják, hogy azok nem igényelnek drága, rugalmas ágyrácsot.

Sajnos ez így nem igaz. Vannak olyan típusú hideghabok, amikben kevesebb az atka. Valójában itt nem a matrac, vagyis a hab típusa a lényeg, hanem a huzat! Nagyon fontos, hogy lehetőleg olyan ágybetétet vegyél, aminek levehető és mosható huzata van, és használj mellé matracvédőt.

Hát ez a kérdés meglehetősen szubjektív. Ha erről a vevőket kérdezzük, akkor igen van olyan, aki azt mondaná, van szaga egy hideghab matracnak. Kb. minden 2000. matrac esetében fordul elő, hogy emiatt visszaküldik.

Alapesetben szinte minden matracot javasolt fél évente megforgatni. Kivéve azokat, amelyek aszimmetrikus zónázással készítettek, de ez elég ritka.
Ha a matracnak mindkét oldala azonos szerkezetű, időnként érdemes a fekvőfelületet is megfordítani, a következő alkalommal meg vízszintesen elfordítani.
Ha csak az egyik oldalon lehet feküdni, akkor csak vízszintesen lehet fordítani, amit 1-2 havonta érdemes megtenni.

Más kérdésed van? Írd meg nekünk, és hamarosan válaszolunk! 🙂