Miért válaszd a

Olvasd el lejjebb!

Érvek a hideghab mellett

Egy csomó előny szól a hideghab mellett! Ha a súlyodnak megfelelő matrac mellett döntesz, akkor simán jobb választás lehet, mint egy memóriahabos vagy egy táskarugós ágymatrac! Ne feledkezz meg arról sem, hogy a matracvásárlás előtti matracpróba aranyat ér!

KÉNYELMES: Amikor elterülsz egy hideghab matracon, egyik porcikádra sem helyezkedik nyomás, amitől zsibbadni kezdenél. Hátfájós vagy? Akkor a hideghab szuper választás, mert tökéletesen alátámasztja a gerincedet, így nem lesz felesleges nyomás a csigolyáidon.

NAGYON TARTÓS: A hideghab lassan veszíti elformáját és a rugalmasságát. Ha rendeltetésszerűen használod, és rendszeresen forgatod, akkor 8 évig minden gond nélkül tudod használni. Még a fémrugós ágybetétek sem bírják ennyi ideig. A rugók felett a kényelem érdekében felrakott rétegek az évek alatt elkopnak és megvékonyodnak, idővel pedig már csak a rugókat lehet érezni.

JÓL SZELLŐZIK: A jó alvás előfeltétele a megfelelő hőmérséklet. Ugyanez érvényes az ágymatracra is. Ha alvás közben sokszor van meleged, és izzadós vagy, akkor a hideghabot Neked találták ki! Lyukacsos kialakítása miatt a hideghab nagyon jól szellőzik, ráadásul az izzadtságot is elpárologtatja! Ugyanez a memóriahabról nem mondható el. Nyilván létezik jól szellőző memory hab, csak sokkal többe kerül.

PEHELY KÖNNYŰ: Sokkal könnyebb, mint a rugós vagy a latex matrac, emiatt pillanatok alatt meg tudod fordítani. A könnyű súly hihetetlen nagy előny, hiszen egy őrült nehéz ágymatracot ki akarna bármikor is emelgetni?!

PONTRUGALMAS: A hideghab matrac pont ott süpped be, ahol terhelés éri. Így például egy franciaágyon kizárt, hogy ha az egyik oldalon ráülünk, azt a túloldalon fekvő észreveszi, esetleg legurul az ágyról.

KÖNNYŰ SZÁLLÍTÁS: A hideghab matracokat jellemzően lepréselik, és henger alakban feltekerik, ezután vákuum csomagolásban szállítható. Így simán befér például egy személyautóba.

KEDVEZŐBB ÁR: Vedd észre, hogy a közel azonos tulajdonságú hideghab matracok mindig olcsóbbak, mint egy zsákrugós, latex vagy memóriahabos matrac!

EGYEDI IGÉNYEKRE IGAZÍTHATÓ: Igény szerint könnyen és sokféleképpen variálhatóak, méret, sűrűség, és rugalmasság szerint. Így mindenki könnyedén megtalálja a számára legjobb változatot!

Hátrányok

A hideghabnak nem sok hátránya van. Ha nagyon akarunk találni valamit, akkor itt beszélhetünk arról, hogy nem természetes anyagból készül. Na de melyik ágymatrac készül természetes alapanyagból? Semelyik.