A 21. század matracalapanyaga:

Tudj meg róla többet!

Azt már tudod, hogy a hideghab igazodik a tested minden részéhez. Itt a hideghab matracok gyártásától egészen a konkrét típusokig minden fontos infót összegyűjtöttünk. Mire mindent végig olvasol, tuti, hogy a legjobban hozzád illő matrac mellett fogsz dönteni. Még az is lehet, hogy ez a hideghab matrac lesz. 😊Lássuk!

Hogyan készül a hideghab?

Alapvetően két különböző gyártási folyamat van. Az egyiket, amivel magas hőmérsékletet alkalmaznak, de ezt régebben használták. A másik az alacsony hőmérsékletű gyártási technológia, innen kapta a hideghab elnevezést.

Egy hideghab matrac 30-75 °C hőmérsékleten, és meglehetősen gyorsan 3-5 perc alatt készül el. A gyártási folyamatokat nagyon szigorúan ellenőrzik, és nagy hangsúly van a felhasznált alapanyag minőségén is. A gyártáskor dől el, hogy a matracnak mekkora lesz a habsűrűsége, és a keménysége.

Fontosnak tartod a környezetvédelmet?

shutterstock_241950427 [Converted]-01

Ha igen, akkor a hideghab matrac a legjobb választás! Hiszen nem tartalmaznak a környezetre és az egészségre káros anyagokat! Tök jó, nem? Mindezt a CertiPUR védjegy garantálja.

Habszivacs vs. hideghab

A klasszikus habszivacs gyakorlatilag össze sem hasonlítható a hideghab matraccal, annyira különböznek egymástól. Ha egy sima habszivacsból készült matracon fekszel, a derekad és a vállaid nem ugyanannyira süllyednek bele az ágyba. Ez persze részben nyilvánvaló, hiszen az emberi test nem egyenes. 🙂 Másrészt viszont elég kényelmetlen tud lenni, könnyen elzsibbadhatsz. Egy hideghab matracon feküdve ez egy pillanatig sem fordulhat elő. Ráadásul sokkal tartósabb is, így nem fogod olyan hamar kifeküdni.

A szellőzést tekintve egy hideghab matrac sokkal jobb, mint az egyszerű változat. A lyukacsos kialakításának köszönhetően szuper jól szellőzik, sőt még az izzadtságot is elpárologtatja! Ha ez nem lenne így, akkor oda a komfortérzetnek, ami pedig egyeenes út kialvatlansághoz.

rsz_2noks_hajtas

A HIDEGHAB TÍPUSAI

Ikonok500x500_1

HAGYOMÁNYOS: valójában nem tartoznak a hideghab matracok közé, de sokan tévedésből idesorolják őket. Kisebb a sűrűségük, felületük keményebb és meglehetősen merevek. Szellőzésük nagyon gyatra, formamegtartásuk sem valami jó. A kedvező ár miatt viszont itthon nagyon kedvelik a vásárlók. Leginkább csak a hátukon fekvőknek és a nehezebb súlyú embereknek ajánlott.

Ikonok500x500_2

NAGY RUGALMASSÁGÚ (HR): A HR a high resilience, vagyis a nagy rugalmasságú kifejezés rövidítése. Ez már sokkal rugalmasabb, és a sima változathoz képest sokkal jobban megtartja az eredeti formáját.  Sőt, iszonyúan kényelmes és nagyon tartós is. A HR matracok habsűrűsége 35 kg/m3-nél kezdődik, a hagyományos matracé pedig csak 25 kg/m3. A hideghab olyannyira rugalmas és komfortos, hogy könnyen versenybe szállhat akár a memóriahabos matracokkal is!

Ikonok500x500_3

MAGAS SŰRŰSÉGŰ (HD): HD, azaz high density, vagyis magas sűrűségű. Itt már a hab sűrűsége 40 kg/m3 vagy ennél magasabb, ami nem csupán szemfényvesztés, hanem van is mögötte anyag rendesen. A habsűrűség különösen fontos a zónázott vagy a habrugós matracok esetében, ahol a komfort megteremtése miatt nincs más megoldás, mint az, hogy az ágymatrac bizonyos részét „elveszítjük”. Ezért nem mindegy, hogy milyen minőségű részek maradnak meg a matracból!